Hozd lendületbe a vállalkozásodat

A Lehetőség Menedzsment blog a következő kérdéseket járja körbe: Milyen a 21. század hatékony vezetője a mikrovállalkozásokban? Milyen eszközökkel tehetjük hatékonyabbá vállalkozásunkat? Melyek a kkv szektor különlegességei? Van-e élet a cégeknek a válságban és azután?

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Címkék

21. (2) befektetés (1) befektető (1) bevétel (2) bizalom (1) boldogság (1) cég (12) cégem (1) cégvezetés (4) cégvezető (2) cél (5) célkitűzés (8) csapat (2) csőd (2) delegálás (1) döntés (17) elemzés (10) előrejutás (2) elvárás (1) érdektelenség (1) erőforrás (5) érték (2) értékelés (11) eszköz (30) eszközök (2) fejlesztés (3) fejlődés (16) feladat (1) felelősség (7) fogalomgyűjtemény (1) folyamat (11) gazdálkodás (3) gondolat (5) hatékonyság (8) hit (1) hitel (2) honlap (2) hozzáállás (11) humánerőforrás (8) idő (2) információ (6) ingyen (1) innováció (13) jövő (13) jövőkép (3) készségek (5) kiadás (1) kiút (1) kivárás (1) kkv (1) kockázati (1) kölcsön (1) koncepció (2) konkurencia (2) különlegesség (1) lehetőség (22) lelkesedés (1) lépés (2) lista (1) magánélet (1) malév (1) marketing (1) megfontoltság (3) megoldás (2) megtakarítás (2) menedzsment (3) módszer (2) motiváció (4) múlt (2) munkatárs (1) munkatársak (12) munkavállalók (1) nap (1) nehézség (4) nehézsége (1) nehézségek (3) nézet (1) nyílt (1) objektivitás (4) ok (1) online (1) ötlet (11) pályázat (9) pénz (2) piac (4) piacelemzés (1) proaktivitás (1) probléma (2) problémák (5) projekt (1) prosperitás (1) recept (2) rendszer (9) segítség (12) siker (7) stratégia (18) szabadulás (1) század (2) szemlélet (30) szerencse (1) szervezet (7) szolgáltatás (1) támogatás (2) tanács (2) tanácsadás (2) tanulás (3) tanulság (1) tapasztalat (7) termék (1) terv (12) tervek (1) tervezés (28) teszt (2) tőke (2) tudás (6) tudatosság (15) tulajdonosi (1) üzlet (12) üzleti (6) válság (4) változás (6) vélemény (1) verseny (2) versenyképesség (4) versenytársak (1) vezetés (3) vezető (26) visszajelzés (11) vita (1) vízió (3)

Egy nyílt nap tapasztalatai

2012.01.27. 09:03 Viki - Lehetőség Menedzser

Honnan ered a versenyképességünk? – tettük fel a kérdést január 24-ei nyílt napunkon. A válasz elég egyértelműnek tűnhet: természetesen a szervezeti/ vállalati hatékonyság fokozásából. Ahogyan azt feltételeztük, idáig még tökéletesen egyértelmű a dolog, azonban, amikor arról beszélünk, hogy DE HOGYAN? vagyunk képesek ezt fokozni, akkor már sokféle vélemény és tapasztalat került terítékre.

Ennek csak örülünk, ez azt jelenti, hogy mindenkinek van fogalma arról, hogy miért is volt itt, illetve, hogy mivel kellene foglalkozni. Már csak a csapást kell kijelölni.

Az előző kérdésre több eszköz is van - a teljesség igénye nélkül, most csak felsorolva címszavakban- erőforrások piaca, rugalmasság, stratégiaalkotás, stratégia megvalósításának képessége, piaci környezet megismerése, információk felhasználása.

Nem akarok hosszú, és terjengős elméleti értekezést választani a könnyed bejegyzés helyett, így most csak lehetőséget szeretnék ajánlani az olvasónak, ha részletesebben érdeklik a fenti eszközök, vagy a versenyképesség fokozásának lehetősége, keressen meg, és egy kávé mellett szívesen beszélgetünk vele.

Viszont itt van a helye a konklúzióknak: sokan sokféle tapasztalattal magunk mögött sokféleképpen gondoljuk vállalkozásunk felvirágoztatását, azonban abban mindannyian egyetértettünk, hogy:

  1. cégvezetőként nem kell mindenhez értenünk,
  2. azonban a mi felelősségünk, hogy a szervezetet innovációs pályára állítsuk, ezzel a szervezet helyét biztosítsuk a piacon,
  3. ugyan mi „mindent” tudunk, de a legnagyobb tudás az, hogy tudjuk, a megfelelő segítség honnan kérhető,
  4. és itt utalok vissza az 1. pontra, vagyis „mindent” tudunk, vagy legalábbis mindenről hallunk, de tisztában vagyunk saját magunk képességeivel, így azzal is, hogy sokszor jobb külső segítséget kérni: - hiszen nem érthetünk mindenhez-egy tanácsadót, a gyerekünket, egy jó barátot, hogy külső, és friss szem is segítsen minket az ösvényen, hiszen mi ezzel kelünk, fekszünk.
  5. Abban is egyetértettünk, hogy sok tényező, és még több érzelem képes minket eltéríteni hosszabb-rövidebb időre, de ez kiküszöbölhető tanult objektivitással, külső szakértő bevonásával,
  6. és ami ugyancsak ennyire fontos: ne féljünk a visszajelzésektől: merjünk adni, és kapni is mind pozitív, mind negatív visszajelzést, és ez által merjünk egymástól tanulni.

A közös gondolatok, a tapasztalatcsere, és egy kis nyitottság mindenkinek csak hasznára lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: nap hatékonyság tudás visszajelzés eszköz felelősség tapasztalat szervezet nyílt versenyképesség objektivitás vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása