Hozd lendületbe a vállalkozásodat

A Lehetőség Menedzsment blog a következő kérdéseket járja körbe: Milyen a 21. század hatékony vezetője a mikrovállalkozásokban? Milyen eszközökkel tehetjük hatékonyabbá vállalkozásunkat? Melyek a kkv szektor különlegességei? Van-e élet a cégeknek a válságban és azután?

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Címkék

21. (2) befektetés (1) befektető (1) bevétel (2) bizalom (1) boldogság (1) cég (12) cégem (1) cégvezetés (4) cégvezető (2) cél (5) célkitűzés (8) csapat (2) csőd (2) delegálás (1) döntés (17) elemzés (10) előrejutás (2) elvárás (1) érdektelenség (1) erőforrás (5) érték (2) értékelés (11) eszköz (30) eszközök (2) fejlesztés (3) fejlődés (16) feladat (1) felelősség (7) fogalomgyűjtemény (1) folyamat (11) gazdálkodás (3) gondolat (5) hatékonyság (8) hit (1) hitel (2) honlap (2) hozzáállás (11) humánerőforrás (8) idő (2) információ (6) ingyen (1) innováció (13) jövő (13) jövőkép (3) készségek (5) kiadás (1) kiút (1) kivárás (1) kkv (1) kockázati (1) kölcsön (1) koncepció (2) konkurencia (2) különlegesség (1) lehetőség (22) lelkesedés (1) lépés (2) lista (1) magánélet (1) malév (1) marketing (1) megfontoltság (3) megoldás (2) megtakarítás (2) menedzsment (3) módszer (2) motiváció (4) múlt (2) munkatárs (1) munkatársak (12) munkavállalók (1) nap (1) nehézség (4) nehézsége (1) nehézségek (3) nézet (1) nyílt (1) objektivitás (4) ok (1) online (1) ötlet (11) pályázat (9) pénz (2) piac (4) piacelemzés (1) proaktivitás (1) probléma (2) problémák (5) projekt (1) prosperitás (1) recept (2) rendszer (9) segítség (12) siker (7) stratégia (18) szabadulás (1) század (2) szemlélet (30) szerencse (1) szervezet (7) szolgáltatás (1) támogatás (2) tanács (2) tanácsadás (2) tanulás (3) tanulság (1) tapasztalat (7) termék (1) terv (12) tervek (1) tervezés (28) teszt (2) tőke (2) tudás (6) tudatosság (15) tulajdonosi (1) üzlet (12) üzleti (6) válság (4) változás (6) vélemény (1) verseny (2) versenyképesség (4) versenytársak (1) vezetés (3) vezető (26) visszajelzés (11) vita (1) vízió (3)

A vezető szabadságra megy, de a cég nem

2014.06.12. 12:05 Viki - Lehetőség Menedzser

Cheap_Holiday_Deals.jpg

Tombol a kánikula. Remélem már nem sokáig! Így is elég nehéz megtervezni, hogy mit is fogok, illetve fog a cégem nyáron csinálni, de most még ez is. Meleg van. Melegem van. Nem csak nekem, hanem a kollégáimnak is, akik a strand gondolatával vagy a hűs klíma áldásával kacérkodnak.

Tervezek szabadságra menni, de még nem most. Most nem lehet. Előbb a munkatársak. Előbb a partnerek. Előbb... Vajon, ha nem leszek is fog-e működni a cég? 1 hét telefon és internet nélkül. Megengedhetem ezt magamnak?

Gondolom, ezek neked is ismerős  kérdések. A válasz egyszerű: IGEN!

Ha jól felépített rendszeren van és olyan kollégákkal vetted magadat körbe, akivel értitek egymást, akkor nem lesz gond. Te is pihenhetsz! Te is emberből vagy! Te is dönthetsz úgy, hogy elmész nyaralni! Már, ha döntesz. Egy ideje boncolgatjuk már, hogy gyakorlatilag minden a döntéseinken múlik.

Határozd el magadat és vidd végig!

Jó, jó, de hogyan készüljek rá?

Egy cikkben az alábbi jó tanáccsal látnak el:

"Medvey Leila is maga mögött képes hagyni a banki feladatokat. Azt vallja, hogy ha az ember tudatos a munkájában és felelősséggel látja el azt, akkor nem kell pánikhelyzetekre vagy tűzoltásra készülnie. A szabadságot pedig mindig úgy kell tervezni és szervezni, hogy valóban kikapcsolódást és merőben más impulzusokat nyújtson. Nem is kellett még soha nyaralást félbeszakítania munkahelyi problémák miatt. "Azt gondolom, hogy ha egy terület igazán jól szervezett, akkor erre azért kicsi az esély, hacsak nem áll elő valamilyen extrém helyzet, akkor pedig elkerülhetetlen.""

Egy régi cikk is a fentieket erősíti, ebből egy részlet:

""Egy jó vezetőnél a nyaralás alatti helyettesítés könnyű kérdés, mert egy jó vezető úgy fejleszti az embereit, hogy azok képesek legyenek nélküle is boldogulni. Különösen, ha csak egy vagy két hétről van szó. Általában nem a legjobb vezetők közül kerülnek ki azok, akik azt gondolják, hogy pótolhatatlanok és nélkülözhetetlenek. Pont attól lesz valaki jó vezető, hogy erős csapatot épít saját maga köré, és el tud menni pár hét szabadságra" - hangsúlyozza Cservenyák Tamás."

Szóval szabadságra fel! Menj helyettem is ;)

 

Szólj hozzá!

Címkék: döntés rendszer szervezet tudatosság vezető célkitűzés

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetosegmenedzsment.blog.hu/api/trackback/id/tr576297798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása