Hozd lendületbe a vállalkozásodat

A Lehetőség Menedzsment blog a következő kérdéseket járja körbe: Milyen a 21. század hatékony vezetője a mikrovállalkozásokban? Milyen eszközökkel tehetjük hatékonyabbá vállalkozásunkat? Melyek a kkv szektor különlegességei? Van-e élet a cégeknek a válságban és azután?

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Címkék

21. (2) befektetés (1) befektető (1) bevétel (2) bizalom (1) boldogság (1) cég (12) cégem (1) cégvezetés (4) cégvezető (2) cél (5) célkitűzés (8) csapat (2) csőd (2) delegálás (1) döntés (17) elemzés (10) előrejutás (2) elvárás (1) érdektelenség (1) erőforrás (5) érték (2) értékelés (11) eszköz (30) eszközök (2) fejlesztés (3) fejlődés (16) feladat (1) felelősség (7) fogalomgyűjtemény (1) folyamat (11) gazdálkodás (3) gondolat (5) hatékonyság (8) hit (1) hitel (2) honlap (2) hozzáállás (11) humánerőforrás (8) idő (2) információ (6) ingyen (1) innováció (13) jövő (13) jövőkép (3) készségek (5) kiadás (1) kiút (1) kivárás (1) kkv (1) kockázati (1) kölcsön (1) koncepció (2) konkurencia (2) különlegesség (1) lehetőség (22) lelkesedés (1) lépés (2) lista (1) magánélet (1) malév (1) marketing (1) megfontoltság (3) megoldás (2) megtakarítás (2) menedzsment (3) módszer (2) motiváció (4) múlt (2) munkatárs (1) munkatársak (12) munkavállalók (1) nap (1) nehézség (4) nehézsége (1) nehézségek (3) nézet (1) nyílt (1) objektivitás (4) ok (1) online (1) ötlet (11) pályázat (9) pénz (2) piac (4) piacelemzés (1) proaktivitás (1) probléma (2) problémák (5) projekt (1) prosperitás (1) recept (2) rendszer (9) segítség (12) siker (7) stratégia (18) szabadulás (1) század (2) szemlélet (30) szerencse (1) szervezet (7) szolgáltatás (1) támogatás (2) tanács (2) tanácsadás (2) tanulás (3) tanulság (1) tapasztalat (7) termék (1) terv (12) tervek (1) tervezés (28) teszt (2) tőke (2) tudás (6) tudatosság (15) tulajdonosi (1) üzlet (12) üzleti (6) válság (4) változás (6) vélemény (1) verseny (2) versenyképesség (4) versenytársak (1) vezetés (3) vezető (26) visszajelzés (11) vita (1) vízió (3)

Érdekes eset - egy egyesület átadás-átvétele 1. rész

2014.05.19. 06:50 Viki - Lehetőség Menedzser

egy_adas_vetel.pngA következő hetekben egy igen nagy kihívással nézünk szembe, ugyanis "külsősként" egy egyesület átadás-átvételi folyamatába fogunk bepillantást nyerni, természetesen önkéntes alapon, azért, hogy a folyamat a lehető leghatékonyabban, gyorsabban és profibban menjen keresztül. Azt gondoljuk, ehhez megvan a megfelelő hátterünk és tudásunk, így szívesen nézünk ezen kíhívás elé.

Mondanom sem kell, előre is kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogja ezt a munkát a jelenlegi és a következő stáb összehangolni, miközben egy új rendszer van készülőben.

Te elgondolkoztál már azon, hogy ha most valakinek bepillantást engednél a szervezeted, céged életébe, vajon ő mit látna? Fel vagy-e készülve arra, hogy a rendszered górcső alá vegyék? Tudsz-e számolni azzal, hogy az esetleges hibáid felszínre kerüljenek?

Ahhoz, hogy ez a folyamat beindulhasson először is meg kell nézniük, mi a mostani állapot, mit kell tudni a múltról, és hogy az új stábnak melyek az elképzelései.

Jelen: ebben az esetben egy olyan szituációval találtuk szemben magunkat, hogy maga a szervezet konkrétan tevékenységet erőforrások és ötletek hiányában már fél éve nem végzett. Természetesen a törvényileg előírt kötelezettségének megfelet, kereste a pályázati lehetőségeket, miközben a tagok bevonásával keresett alternatívákat a jövőbeni lehetőségek azonosítására. Viszont van az a pillanat, amikor valami már nem akar működni, ekkor érdemes elgondolkodni arról, hogyan lehet ezt a helyzetet túllendíteni.

Jövő: ebben az esetben azzal, ha a stáb egy része kicserélődik, új erőforrások és ötletek kerülnek terítékre, amelyek szorosan illeszkednek a múlt célkitűzéseivel és a felállított keretek egy részével. Az sem árt, ha a "know-how", ha van, megmarad és a kulcsfigurák segítségével újul meg szervezet. Nem dobunk ki semmit, de felmérjük, mi az, ami működik, mi az, ami működhetne máshogy, és mi az, amit jegelni kell.

Múlt: és a másik nagy kérdéskör a múlt, ugyanis látni kell, hogy ennek milyen hozadéka lesz, pl. a működésre, adminisztrációra és számonkérhetőségre vonatkozóan.

Várom, milyen új tapasztalatokat hoz nekünk ez az eset, vagy éppen miben erősíti meg az eddigi tapasztalatainkat.

Szerintetek mivel fogjuk szemben találni magunkat? Várjuk a kommenteket!

Szólj hozzá!

Címkék: döntés pályázat változás folyamat rendszer információ elemzés ötlet eszköz felelősség csapat tapasztalat tervezés szervezet erőforrás hozzáállás szemlélet célkitűzés

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetosegmenedzsment.blog.hu/api/trackback/id/tr476180088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása