Hozd lendületbe a vállalkozásodat

A Lehetőség Menedzsment blog a következő kérdéseket járja körbe: Milyen a 21. század hatékony vezetője a mikrovállalkozásokban? Milyen eszközökkel tehetjük hatékonyabbá vállalkozásunkat? Melyek a kkv szektor különlegességei? Van-e élet a cégeknek a válságban és azután?

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Címkék

21. (2) befektetés (1) befektető (1) bevétel (2) bizalom (1) boldogság (1) cég (12) cégem (1) cégvezetés (4) cégvezető (2) cél (5) célkitűzés (8) csapat (2) csőd (2) delegálás (1) döntés (17) elemzés (10) előrejutás (2) elvárás (1) érdektelenség (1) erőforrás (5) érték (2) értékelés (11) eszköz (30) eszközök (2) fejlesztés (3) fejlődés (16) feladat (1) felelősség (7) fogalomgyűjtemény (1) folyamat (11) gazdálkodás (3) gondolat (5) hatékonyság (8) hit (1) hitel (2) honlap (2) hozzáállás (11) humánerőforrás (8) idő (2) információ (6) ingyen (1) innováció (13) jövő (13) jövőkép (3) készségek (5) kiadás (1) kiút (1) kivárás (1) kkv (1) kockázati (1) kölcsön (1) koncepció (2) konkurencia (2) különlegesség (1) lehetőség (22) lelkesedés (1) lépés (2) lista (1) magánélet (1) malév (1) marketing (1) megfontoltság (3) megoldás (2) megtakarítás (2) menedzsment (3) módszer (2) motiváció (4) múlt (2) munkatárs (1) munkatársak (12) munkavállalók (1) nap (1) nehézség (4) nehézsége (1) nehézségek (3) nézet (1) nyílt (1) objektivitás (4) ok (1) online (1) ötlet (11) pályázat (9) pénz (2) piac (4) piacelemzés (1) proaktivitás (1) probléma (2) problémák (5) projekt (1) prosperitás (1) recept (2) rendszer (9) segítség (12) siker (7) stratégia (18) szabadulás (1) század (2) szemlélet (30) szerencse (1) szervezet (7) szolgáltatás (1) támogatás (2) tanács (2) tanácsadás (2) tanulás (3) tanulság (1) tapasztalat (7) termék (1) terv (12) tervek (1) tervezés (28) teszt (2) tőke (2) tudás (6) tudatosság (15) tulajdonosi (1) üzlet (12) üzleti (6) válság (4) változás (6) vélemény (1) verseny (2) versenyképesség (4) versenytársak (1) vezetés (3) vezető (26) visszajelzés (11) vita (1) vízió (3)

A nyár és az LLL kapcsolata

2012.06.27. 15:28 Viki - Lehetőség Menedzser

forn700l.jpg

Mi jut eszedbe a nyárról? Szabadság, nyaralás, strand, kevesebb megrendelés, üresjáratok, kánikula…

Gondolkodtál már azon, hogy a nyár nem csak arra jó, hogy pótold az elmaradásokat a munkában, hanem, hogy önmagad vagy tudásod fejlesztésével is foglalkozz, vagy ne adj’ isten, ugyanezt a lehetőséget teremtsd meg kollégáid számára?

„A magyarországi munkavállalók igen jelentős hányada olyan szakmát gyakorol, amelynek nincs az orvosokéhoz vagy pedagógusokéhoz hasonló kialakult továbbképzési rendszere, vagy olyan kis- vagy középméretű vállalkozásokban dolgozik, amelyek nem invesztálnak alkalmazottaik kapacitásainak építésébe…” (Forrás: http://www.ofi.hu/tudastar/tanulas-magyarorszagon).

Azért ez a tényállás ismerős lehet számodra. Persze, hogy nem invesztálsz bele, mivel nincs pénz, az ingyenes egynapos workshopok és konferenciák száma is korlátozott (főleg nyáron), és ugye dolgozni csak kell, ki hiányozhat a munkából?

Jó hír: a tanulásnak több olyan formája is létezik, ami kvázi ingyen van, csupán némi támogató környezetet kell hozzá teremteni, és kész is a befektetés. Miért is hívom én befektetésnek? Mert a cégemben a tudások összeadódnak, a cég tudása bőven több lesz, mint az egyének tudása, ezáltal alkalmasabb a fennmaradásra, megújulásra, a problémák megoldására.

Azaz a tudás bővítése, tanulás igazán hasznos eszköz. Egyrészt, mert esetleg a befásult embereid is új lendületet nyernek (persze, ha nem kényszernek érzik) és még az is előfordulhat, hogy ez a munkavégzésükre is áttapad. Ha tartotok egy délutáni tréninget, ahol együtt van a csapat, kicsit lazábban, informálisabban, lehetőség nyílik egymástól tanulni, sőt, ezekben a helyzetekben a vezető meghall olyan javaslatokat, problémákat, megoldásokat, amelyek az ő válláról vesznek le terhet.

Itt a nyár és a már említett kevesebb munka (jó, tudom, hogy ez nem mindenkinél van jelen), azaz itt az alkalom, hogy a munka részét képezze az önfejlesztés. Legyen az egy könyv elolvasása (ami az adott pozícióhoz hasznosnak bizonyul), szörfölés a neten (nem a facebook), vagy pár órás belső tréning. Ezek nem nagy költségek, és még csak nem is vesznek el senkitől sok időt, de a haszna, ha jól van előkészítve, felépítve, és komolyan veszik, felbecsülhetetlen. Azaz a Life Loong Learning vagy LLL a munkavállalók részéről egy pici lépésben elérhető nyáron az informális tanulási lehetőségeknek köszönhetően.

1 komment

Címkék: tanulás tudás fejlesztés eszköz humánerőforrás lehetőség munkatársak hozzáállás készségek

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetosegmenedzsment.blog.hu/api/trackback/id/tr534614926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jómunka-projekt 2012.07.03. 17:14:02

Arról nem beszélve, hogy mindez a vállalat szempontjából nem csak céltalanul vagy grátisz adott "jófejség" a dolgozók számára, hanem az innováció melegágya is egyben: jomunkaprojekt.blog.hu/2012/06/21/20_-os_innovacios_szabaly
süti beállítások módosítása