Hozd lendületbe a vállalkozásodat

A Lehetőség Menedzsment blog a következő kérdéseket járja körbe: Milyen a 21. század hatékony vezetője a mikrovállalkozásokban? Milyen eszközökkel tehetjük hatékonyabbá vállalkozásunkat? Melyek a kkv szektor különlegességei? Van-e élet a cégeknek a válságban és azután?

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Címkék

21. (2) befektetés (1) befektető (1) bevétel (2) bizalom (1) boldogság (1) cég (12) cégem (1) cégvezetés (4) cégvezető (2) cél (5) célkitűzés (8) csapat (2) csőd (2) delegálás (1) döntés (17) elemzés (10) előrejutás (2) elvárás (1) érdektelenség (1) erőforrás (5) érték (2) értékelés (11) eszköz (30) eszközök (2) fejlesztés (3) fejlődés (16) feladat (1) felelősség (7) fogalomgyűjtemény (1) folyamat (11) gazdálkodás (3) gondolat (5) hatékonyság (8) hit (1) hitel (2) honlap (2) hozzáállás (11) humánerőforrás (8) idő (2) információ (6) ingyen (1) innováció (13) jövő (13) jövőkép (3) készségek (5) kiadás (1) kiút (1) kivárás (1) kkv (1) kockázati (1) kölcsön (1) koncepció (2) konkurencia (2) különlegesség (1) lehetőség (22) lelkesedés (1) lépés (2) lista (1) magánélet (1) malév (1) marketing (1) megfontoltság (3) megoldás (2) megtakarítás (2) menedzsment (3) módszer (2) motiváció (4) múlt (2) munkatárs (1) munkatársak (12) munkavállalók (1) nap (1) nehézség (4) nehézsége (1) nehézségek (3) nézet (1) nyílt (1) objektivitás (4) ok (1) online (1) ötlet (11) pályázat (9) pénz (2) piac (4) piacelemzés (1) proaktivitás (1) probléma (2) problémák (5) projekt (1) prosperitás (1) recept (2) rendszer (9) segítség (12) siker (7) stratégia (18) szabadulás (1) század (2) szemlélet (30) szerencse (1) szervezet (7) szolgáltatás (1) támogatás (2) tanács (2) tanácsadás (2) tanulás (3) tanulság (1) tapasztalat (7) termék (1) terv (12) tervek (1) tervezés (28) teszt (2) tőke (2) tudás (6) tudatosság (15) tulajdonosi (1) üzlet (12) üzleti (6) válság (4) változás (6) vélemény (1) verseny (2) versenyképesség (4) versenytársak (1) vezetés (3) vezető (26) visszajelzés (11) vita (1) vízió (3)

SIKER!!!!

2012.01.10. 12:25 AStratéga

 

Most látom csak, hogy kissé sokáig tartott nálam a karácsony, utoljára 1 hónapja írtam, így már talán ideje is folytatni, amit elkezdtem. Szóval már biztos mindenki feleszmélt a karácsonyi-szilveszteri bulikból, ha bróker, ha nem, gondolom már akkor is magánál van. Persze ami az utóbbi időben a piacon zajlott, nem biztos, ha az ember kijózanodik. Pontosabban nehezen lehet megkülönböztetni a két állapotot, mert mind a kettő olyan irracionális.

De most legyen ez a siker posztja, a pozitív gondolatoké, a "futunk és nem lankadunk" gondolaté. Most, hogy még a FB-n is minden második poszt arról szól, hogy bajban vagyunk, őrület van, jaj, az államháztartási hiány stb, én mégis lelkesíteni szeretnék. Őszintén mondom első sorban magamat. És ez által remélhetően másokat is.

Mit tehetünk nehéz időben? Mi a legnehezebb?

Nekem mindenképpen higgadtnak maradni, a lelkesedésem nem elveszíteni, megtalálni a legnehezebb helyzetben is a lehetőséget (így hűnek maradni a blogunk címéhez :-)). Gondolom nem vagyok egyedül. Ha mégis, akkor csak hálát tudok adni az Istennek, hogy másoknak nincsenek ilyen nehézségeik. Szóval most- rendhagyó módon- személyes tapasztalatokat szeretnék megosztani. Ígérem ebből nem csinálok rendszert, és inkább azzal foglalkozom majd, amivel eredetileg szerettem volna. Most mégis úgy érzem, hogy erre nemcsak nekem van szükségem.

Tehát ott tartottam, hogy higgadtnak maradni. Hát, mit ne mondjak, szinte ez a legnehezebb. Minden csatornából csak az folyik, hogy világvége, itt a vége, krach stb. Tegnap még a tévében is a Dredd bíró volt (mondjuk még mindig nem annyira gáz, mint karácsony napján a Terminátor 2 :-)). Mit tehetünk? Megfeszítjük hitünket. Na ja, most ne tessék hülyének nézni. Ilyen időszakban csak az segít, ha elkezdünk abban hinni, hogy lesz jobb, szebb. És megtanulunk magunkban 10-ig, 100-ig, 1000-ig számolni. Valamint kialakítjuk magunkban azt a képességet, hogy a problémát egy megoldandó feladatként értelmezzük és ne egy hatalmas, mindent elnyelő és bekebelező szörnyként. Tudom, tudom, könnyű mondani. De higgyétek el, én minden nap ezt csinálom. Nem kell sok idő, és az ember már rászokik.

Nézzük mit tehetünk a lelkesedésért. Szerintem a lelkesedés csak döntés kérdése. Minden nap dönteni kell arról, hogy nem hagyom, hogy a világ baja és nehézsége megkeserítsen. Nem vagyok hajlandó megengedni magamnak azt a luxust, hogy a félelem leuralja a lelkemet és a gondolataimat. Én minden nap eldöntöm, hogy miért fogok lelkesedni. Mi fog lelkesíteni. Mondjuk nekem talán könnyű dolgom van, mert hála Istennek, nagyon jó kollégáim vannak, így a munkahelyem nagyon lelkesítő szokott lenni, így elég bejönnöm dolgozni.Látni azt, hogy ők is küzdenek velem, ott vannak mellett és teljes mellszélességgel támogatnak, mindennél nagyobb öröm. De lelkesíthet még az is, hogy hétvégén a testvéreimmel elmegyünk moziba. Tudom ezek apró dolognak tűnnek, de ha ezekre koncentrálunk, agyunk képes higgadtan dolgozni, és máris nincs olyan nagy sötétség.

A lehetőség megtalálása minden helyzetben ott van a szemünk előtt. Minden probléma lehetőség a tanulásra, a sikerre, a győzelemre. A kérdés, hogy akarunk-e győzni vagy nem? Ha igen, akkor ne is gondoljunk másra. Ne csüggedjünk! Örüljünk a legkisebb sikernek is. Ne hagyjuk, hogy elvegyék a kedvünket! Az, hogy mi éppen miben vagyunk, az sokszor nem a mi döntésünk, hanem a körülményeké. De az, hogy hogyan viszonyulunk mindehhez, az már csakis a mi döntésünk.

Én minden reggel jóra készülök. Ez pedig igencsak lelkesítő.

Szólj hozzá!

Címkék: siker boldogság fejlődés hozzáállás nehézsége

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetosegmenedzsment.blog.hu/api/trackback/id/tr733533856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása