Hozd lendületbe a vállalkozásodat

A Lehetőség Menedzsment blog a következő kérdéseket járja körbe: Milyen a 21. század hatékony vezetője a mikrovállalkozásokban? Milyen eszközökkel tehetjük hatékonyabbá vállalkozásunkat? Melyek a kkv szektor különlegességei? Van-e élet a cégeknek a válságban és azután?

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Címkék

21. (2) befektetés (1) befektető (1) bevétel (2) bizalom (1) boldogság (1) cég (12) cégem (1) cégvezetés (4) cégvezető (2) cél (5) célkitűzés (8) csapat (2) csőd (2) delegálás (1) döntés (17) elemzés (10) előrejutás (2) elvárás (1) érdektelenség (1) erőforrás (5) érték (2) értékelés (11) eszköz (30) eszközök (2) fejlesztés (3) fejlődés (16) feladat (1) felelősség (7) fogalomgyűjtemény (1) folyamat (11) gazdálkodás (3) gondolat (5) hatékonyság (8) hit (1) hitel (2) honlap (2) hozzáállás (11) humánerőforrás (8) idő (2) információ (6) ingyen (1) innováció (13) jövő (13) jövőkép (3) készségek (5) kiadás (1) kiút (1) kivárás (1) kkv (1) kockázati (1) kölcsön (1) koncepció (2) konkurencia (2) különlegesség (1) lehetőség (22) lelkesedés (1) lépés (2) lista (1) magánélet (1) malév (1) marketing (1) megfontoltság (3) megoldás (2) megtakarítás (2) menedzsment (3) módszer (2) motiváció (4) múlt (2) munkatárs (1) munkatársak (12) munkavállalók (1) nap (1) nehézség (4) nehézsége (1) nehézségek (3) nézet (1) nyílt (1) objektivitás (4) ok (1) online (1) ötlet (11) pályázat (9) pénz (2) piac (4) piacelemzés (1) proaktivitás (1) probléma (2) problémák (5) projekt (1) prosperitás (1) recept (2) rendszer (9) segítség (12) siker (7) stratégia (18) szabadulás (1) század (2) szemlélet (30) szerencse (1) szervezet (7) szolgáltatás (1) támogatás (2) tanács (2) tanácsadás (2) tanulás (3) tanulság (1) tapasztalat (7) termék (1) terv (12) tervek (1) tervezés (28) teszt (2) tőke (2) tudás (6) tudatosság (15) tulajdonosi (1) üzlet (12) üzleti (6) válság (4) változás (6) vélemény (1) verseny (2) versenyképesség (4) versenytársak (1) vezetés (3) vezető (26) visszajelzés (11) vita (1) vízió (3)

Ismerd meg a piaci szereplőket

2012.01.09. 10:19 Viki - Lehetőség Menedzser

Kedves Olvasóm! Mivel elkezdődött az év, így ismét szeretnék érdekes, és gondolatébresztő bejegyzésekkel kedveskedni Neked.

Az idei év első bejegyzése szóljon a versenyképességről. A fenti képen egy érdekes gondolatot szerettem volna behozni, ami rendkívül fontos. A versenyképesség összehasonlíthatóvá teszi a vállalkozásoknak, vállalkozások csoportjainak azt a képességét, hogy egy adott piacon termékeket vagy szolgáltatásokat értékesítsenek. És a piacon senki sincsen egyedül, így fontos, hogy ismerjük a piaci szereplőket, ismerjük a céljaikat, eszközeiket, erősségeiket, és gyengeségeiket azért, hogy a piacon magunkat „megtaláljuk”. Így pontosabban, jobban tudjuk magunkat meghatározni, és ami nagyon fontos: meg is tudjuk magunkat különböztetni.

A vevő sok szempont szerint választ, könyvek százai, kutatások ezrei bizonyítják, hogy melyek a vevő preferenciái. Személyes véleményem (és biztosan erre is van bizonyíték) az, hogy nem csak az ár számít, hanem a hozzáadott érték is, és ezen belül egy fontos hozzáadott érték az, hogy a vevő szereti megkülönböztetni, tudni a szolgáltatója egyediségeit, különlegességeit, és van úgy, hogy ezért magasabb áron is vállalja a vásárlást. Persze, most gondolhatsz a válságra, a nagy versenyre, és mondhatod azt, hogy ez humbug, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy csak így éri meg gondolkozni (persze ez alatt hosszú távon való tervezést értek).

A versenyképesség biztosítása nem rutinfeladat, nem oldódik meg magától, és nem érsz rá vele „majd” foglalkozni. A vezetőnek a környezet jelentős mértékű változására kell felkészítenie a céget, amihez elengedhetetlen a tudatosság, a szervezet erőforrásainak biztos ismerete, illetve a szervezeti teljesítmény eredményes befolyásolásának a gyakorlata. Ezeket tudni kell kezelni (itt is az információval való bánásmód, és a proaktivitás a legfontosabbak), és szükséges összevetni a már meglévő stratégiával. 

Szerencsére nem vagy egyedül a tudás, vagy a gyakorlat megszerzésében. Hadd ajánljak egy ingyenes nyílt napot, ami a versenyképességgel kapcsolatban nyújt hasznos időtöltést. Az alábbi linken megtalálod az esemény leírását: www.lehetoseg-menedzsment.hu. Megéri ott lenni!

Szólj hozzá!

Címkék: piac stratégia információ tervezés versenyképesség tudatosság

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetosegmenedzsment.blog.hu/api/trackback/id/tr763530826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása