Hozd lendületbe a vállalkozásodat

A Lehetőség Menedzsment blog a következő kérdéseket járja körbe: Milyen a 21. század hatékony vezetője a mikrovállalkozásokban? Milyen eszközökkel tehetjük hatékonyabbá vállalkozásunkat? Melyek a kkv szektor különlegességei? Van-e élet a cégeknek a válságban és azután?

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Címkék

21. (2) befektetés (1) befektető (1) bevétel (2) bizalom (1) boldogság (1) cég (12) cégem (1) cégvezetés (4) cégvezető (2) cél (5) célkitűzés (8) csapat (2) csőd (2) delegálás (1) döntés (17) elemzés (10) előrejutás (2) elvárás (1) érdektelenség (1) erőforrás (5) érték (2) értékelés (11) eszköz (30) eszközök (2) fejlesztés (3) fejlődés (16) feladat (1) felelősség (7) fogalomgyűjtemény (1) folyamat (11) gazdálkodás (3) gondolat (5) hatékonyság (8) hit (1) hitel (2) honlap (2) hozzáállás (11) humánerőforrás (8) idő (2) információ (6) ingyen (1) innováció (13) jövő (13) jövőkép (3) készségek (5) kiadás (1) kiút (1) kivárás (1) kkv (1) kockázati (1) kölcsön (1) koncepció (2) konkurencia (2) különlegesség (1) lehetőség (22) lelkesedés (1) lépés (2) lista (1) magánélet (1) malév (1) marketing (1) megfontoltság (3) megoldás (2) megtakarítás (2) menedzsment (3) módszer (2) motiváció (4) múlt (2) munkatárs (1) munkatársak (12) munkavállalók (1) nap (1) nehézség (4) nehézsége (1) nehézségek (3) nézet (1) nyílt (1) objektivitás (4) ok (1) online (1) ötlet (11) pályázat (9) pénz (2) piac (4) piacelemzés (1) proaktivitás (1) probléma (2) problémák (5) projekt (1) prosperitás (1) recept (2) rendszer (9) segítség (12) siker (7) stratégia (18) szabadulás (1) század (2) szemlélet (30) szerencse (1) szervezet (7) szolgáltatás (1) támogatás (2) tanács (2) tanácsadás (2) tanulás (3) tanulság (1) tapasztalat (7) termék (1) terv (12) tervek (1) tervezés (28) teszt (2) tőke (2) tudás (6) tudatosság (15) tulajdonosi (1) üzlet (12) üzleti (6) válság (4) változás (6) vélemény (1) verseny (2) versenyképesség (4) versenytársak (1) vezetés (3) vezető (26) visszajelzés (11) vita (1) vízió (3)

Humán erőforrás az innovációért

2012.02.22. 08:16 Viki - Lehetőség Menedzser

Mai bejegyzésem a humánerőforrás témakörben fog mozogni. Ne haragudjatok ezért, de köt a végzettségem, és a saját szakmai érdeklődésem J

Ahogyan azt a képen is láthatjátok a munkavállalók pótlása több módszerrel is történhet, erre nagy mennyiségű szakirodalom létezik, rengeteg portál, ami azonnali információval szolgál, és rengeteg cég, aki a HR toborzást, kiválasztást, és egyéb folyamatokat is tudja támogatni.

Miért is fontos ez a téma? Nos, biztosan ez is a könyöködön jön ki. HR??? Humán erőforrás??? Miért is erőforrás? Gizi nem csak munkavállaló? Miért kellene többet foglalkoznom vele annál, mint hogy felveszem, megkapja havonta a fizetését, és rászólok, ha valamit rosszul csinált?

Sőt, azt hiszem, hogy egy-egy bejegyzésemben már bele is kezdtem a téma körüljárásába.

AStratégia előző bejegyzéseiben az innováció témakörében pro és kontra érveket hozott fel. És talán meglepő volt, de itt is felmerült a HR kérdése. Igen, a HR bármiről is beszéljünk a szervezetben, ott van, és nem lehet, nem érdemes megkerülni. A HR-t azért szeretjük, mert annak ellenére, hogy most arra gondolsz, hogy drága, képes ötleteivel, elképzeléseivel az innováció költségét csökkenteni. Hiszed, van sem, ez igaz.

Hogyan is vonhatod be őket a fejlesztésekbe azon kívül, hogy kiadod nekik a feladatot? Vannak erre jó módszerek:

  • kihelyezhetsz ötletládákat, ahová anonim módon, vagy akár nevüket vállalva elhelyezhetik az ötleteiket,
  • beépíthetsz a fizetésbe, jutalékokba egy olyan részt, ami az innovációt ösztönzi,
  • módosíthatod úgy a légkört, hogy elmondják a véleményüket,
  • elküldheted nyílt napra, amiről olyan beszámolót kérsz, amelybe ő az ötleteit beépítheti,
  • rendezhetsz brain stormingot,
  • vagy egy belső tréning folyamán is beépítheted a feladatok közé.

És ez még csupán pár ötlet volt, amit felhasználva újabb szemszögek, szempontok kerülhetnek elő, amelyekkel jobbá, hatékonyabbá varázsolható a szervezet.

Persze távolról okosnak tűnhetek. Amit még mindenképpen tudnod kell, hogy sok mindentől függ annak kiválasztása, hogy hogyan indulj el az úton:

  • mennyi ideje dolgoztok együtt?
  • mivel foglalkozik a szervezet?
  • melyek a szervezet céljai?
  • milyen a szervezet kommunikációja, légköre?
  • milyen a vezető?
  • mivel motiválhatóak az egyes beosztottak?

Mára ennyi volt. Ha esetleg még vannak egyéb ötleteid, ne tartsd magadban, kommentelj. Segítsünk együtt 2012-ben a cégvezetőknek J

Szólj hozzá!

Címkék: innováció fejlődés cég humánerőforrás szervezet munkatársak vezető

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetosegmenedzsment.blog.hu/api/trackback/id/tr74168578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása